Розсилання солідарності
Декілька днів тому весь світ вразили кадри безпрецедентної жорстокості російських військових у Бучі. Російська влада та винні у звірствах в армії мають постати перед міжнародним трибуналом з військових злочинів. Війна має закінчитись, і Україна має відновити свою територіальну цілісність.

Ми в Dekabristen e.V. підтримуйте наших партнерів, друзів та сім’ю в Україні – від волонтерської допомоги тим, хто приїжджає до Польщі та Німеччини, до збору пожертв для відправки в Україну. Ось дві речі, в яких варто взяти участь:
ЗАКЛИК ДО СОЛІДАРНОСТІ

Як підтримати людей, які постраждали від війни?

Зустріч із берлінськими ініціативами

Якщо ви хочете дізнатися більше про підтримку людей, які постраждали від війни і зараз прибувають до Берліна, приєднуйтесь до інформаційної зустрічі онлайн, зазвичай організованій Dekabristen і Interflugs, в четвер, 7 квітня, о 19:00 за центральноєвропейським часом.

Різні низові ініціативи презентують свою роботу та розкажуть про поточні потреби. Є багото шляхів для підтримки — зустрічати на вокзалах, консультувати, координувати, перекладати, готувати, розміщувати тощо. Ця зустріч надасть конкретну інформацію про те, як долучитися та запропонує простір для обміну думками та досвідом. Ви зможете безпосередньо звернутися зі своїми запитаннями до запрошених гостей:

  • Український громадський рух Vitsche та асоційований Альянс українських організацій розкажуть про свій досвід надання допомоги та організації командної роботи.
  • Координатор із Südkreuz розповість про волонтерство на вокзалах у Берліні та про те, як долучитися.
  • Член команди @VitscheTransportBot представить самоорганізовану гарячу лінію та транспортну службу для людей, які тікають від війни, і розповість, як стати волонтером.
  • Qasa X @casakua була спеціально створена, щоб відповісти на війну в Україні. Вони розкажуть більше про свої консультації та ресурси для квір BIPoC та транс*/інтер*/небінарних людей.
  • Welcome All – це ініціатива для іноземних студентів, які тікають з України, вони збираються для обміну юридичною та соціальною інформацією на Moritzplatz Garten щонеділі.
  • United Action Women and Girls e.V. розповість про їхню роботу з надання освіти та розширення прав і можливостей для жінок і дівчат, які живуть у вразливих умовах.
  • Sickness Affinity Group (SAG) працює над темою хвороби/інвалідності та/або постраждалих від хвороби/інвалідності, вони поділяться своїм досвідом та інформацією, як приєднатися.
  • Moabit hilft розповість про координацію пропозицій та запитів щодо розміщення.

Повномасштабна війна в Україні знову викрила негуманні умови німецької системи надання прихистку, яка побудована на структурній дискримінації та расизмі. Люди, які постраждали від воєнних конфліктів у всьому світі, стикаються з жорстокістю європейського прикордонного режиму. Оскільки державні структури не забезпечують базових потреб людей, які втікають від війни, волонтери взяли ініціативу на себе.

Деякі організації, які беруть участь в інформаційній зустрічі, вже тривалий час працюють над вирішенням цієї проблеми, а інші відреагували на останню ескалацію російської війни в Україні, яка змусила залишити свої будинки понад 4 мільйони людей за останні тижні. Деякі волонтери почали без попереднього досвіду або переорієнтували свою діяльність на кризову допомогу. Разом вони намагаються задовольнити найважливіші потреби біженців, одночасно працюючи над ефективними та сталими змінами та справедливістю в довгостроковій перспективі.

Зустріч відбудеться англійською мовою, з можливістю перекладу українською.

Facebook: https://www.facebook.com/events/1015768399065043
Додаткова інформація: https://www.interflugs.de/call-for-solidarity/
Збір пожертвувань
Збережіть життя людей в Україні!
Ми оголошуємо збiр коштів на медичні препарати для людей у ​​Києві та Київській області, Миколаєві та Одесі! Нам потрібно зібрати невелику суму у 5 тисяч євро, щоб закупити військові аптечки, ліки та медичне обладнання для лікування поранених та хронічно хворих в Україні. Збір коштів здійснюється на прохання нашої партнерської організації у Києві @nowasteukraine. Закупівлею та транспортуванням займеться @vitsche_berlin.

Подробиці на нашому антивоєнному сайті.