Save Ukraine
Благодійний збір коштів
Підтримайте нашу краудфандингову кампанію для України та долучіться до збору коштів на безпілотники для 108 батальйону ЗСУ, продукти та засоби першої допомоги для бійців, на житловий проект Co-Haty, а також на акумулятори для Радіо "Гомер" Українського товариства сліпих.
Навесні минулого року ми розпочали наші перші кампанії зі збору коштів. Dekabristen e.V. у співпраці з українськими партнерськими організаціями та берлінськими активістами отримав пожертви у розмірі 25 000 євро і забезпечили закупівлю аптечок та медичного обладнання до Києва, гуманітарну допомогу до Харкова, гуманітарну допомогу та підтримку українських біженців з інвалідністю в Німеччині, покрили витрати на перебування підлітків з Маріуполя на documenta15 у Касселі, а також підтримали нашого партнера у Запоріжжі, який допомагає українським військовим продуктами та приладдям. Дякуємо за ваші пожертви, підтримку та солідарність!

Сьогодні ми знову говоримо про пожертви для наших партнерських організацій. Ми продовжуємо збирати кошти на нове житло для переселенців та на підтримку української армії питною водою, продуктами харчування, амуніцією та розвідувальними безпілотниками. Нижче ви знайдете більш детальну інформацію про ініціативи, які ми підтримуємо. Ми також заохочуємо вас робити пожертви іншим фондам та організаціям, які допомагають Україні. Ми відібрали деякі з них, що заслуговують на довіру, зі списком ви можете ознайомитися нижче.
Кого ви можете підтримати, пожертвувавши нам?
Придбання розвідувального безпілотника для української армії
Ми збираємо кошти на придбання безпілотника для 108-го окремого гірсько-штурмового батальйону. Батальйон буде використовувати безпілотник на Бахмутському напрямку, найскладнішому на цей час, для розвідки та коригування артилерії.
Солдатський привал
Олег Локтєв, художник, активіст із Запоріжжя, брав участь у нашій виставці політичної карикатури у 2015 році в Берліні. Олег допомагає українським військовим з початку російського вторгнення питною водою, продуктами та засобами першої медичної допомоги, в тому числі завдяки вашим пожертвам, отриманим у червні та липні. Ми передамо вашу пожертву безпосередньо Олегу, і він забезпечить місцевих військових водою, одягом, продуктами та іншими речами, яких вони наразі потребують.
ЛАСКА - це соціально-благодійний проект, заснований для зміни культурного ландшафту та покращення соціальних потреб у Києві, Україна. Їх мета – сформувати спільноту людей, об'єднаних ідеєю усвідомленого споживання, а також зробити свій внесок у вирішення локальних екологічних проблем, даючи речам нове життя. З початку повномасштабної війни ЛАСКА надає гуманітарну допомогу вимушеним переселенцям, підтримує гуманітарні фонди, а також направляє відсоток від виручки в різні гуманітарні організації.
Ко-хати - житловий проєкт для людей, які втратили житло через війну, Івано-Франківськ, Україна. Вони здійснюють архітектурно-містобудівну експертизу, співпрацюють з органами місцевого самоврядування та власниками нерухомості, залучають кошти на ремонт та облаштування, координують процес будівництва.
Підтримайте унікальну радіостанцію українського товариства сліпих. Радіостанції потрібні акумулятори для роботи в умовах постійних перебоїв з електрикою та вимкнення світла.

Інтернет-радіостанція «Гомер» допомагає людям з порушеннями зору подолати нестачу інформації та почуття ізоляції, розповідає, як війна змінила життя незрячих людей. Журналісти і автори програм – теж люди з порушеннями зору – змушені в умовах війни працювати у важких умовах. Через відключення електрики в Україні мовлення радіостанції часто переривається, з нею обривається і важливий канал підтримки та інформування. Ваша допомога важлива не лише для журналістів самої радіостанції, а й для слухачів, змушених жити в евакуації або в умовах війни.
Як зробити пожертву?
Якщо ви хочете підтримати одного з наших партнерів в Україні, будь ласка, зробіть пожертву через Paypal або банківський переказ на рахунок Dekabsten e.V. з позначкою "Save Ukraine". Ви також можете вказати, якого з партнерів ви хотіли б підтримати в коментарі до переказу. Для пожертв більше 100 Євро, будь ласка, використовуйте лише банківський переказ. Наші платіжні реквізити:
PayPal
Для пожертви через PayPal, будь ласка, перекажіть кошти на адресу vorstand@dekabristen.org з призначенням "Save Ukraine", та за бажанням вкажіть партнера на ваш вибір.
Банківський переказ
DE20 12030000 1020168561
BYLADEM1001
з призначенням платежу "Save Ukraine", а також за бажанням вказати партнера на ваш вибір.

Донатьте безпосередньо цим ініціативам
Благодійний фонд Сергія Притули
Сергій Притула допомагає українській армії як приватний волонтер з моменту окупації Росією Криму та Донбасу у 2014 році. Його фонд закуповує для військових обладнання, спорядження, медикаменти та транспортні засоби. Ще один напрямок роботи - гуманітарна допомога.

UNITED24 - Ініціатива Президента України
UNITED24 започатковано Президентом України Володимиром Зеленським як основний майданчик для збору благодійних пожертв на підтримку України. Кошти перераховуватимуться на офіційні рахунки Національного банку України та розподілятимуться визначеними міністерствами на покриття найнагальніших потреб.

Повернись живим
Заснований у 2014 році, "Повернись живим" став найвідомішою організацією, що надає допомогу Збройним Силам України. Місія фонду полягає у наданні технологій, тренінгів та амуніції, які допомагають рятувати життя українців та допомагають нашим воїнам захищати Україну.

Відбудова житла
Livyj Bereh
Волонтерська група, що базується в Києві та працює в регіонах, які постраждали від війни.

Військова підтримка
Національний банк України - збір на потреби армії
Спеціальний рахунок для збору коштів на потреби Збройних Сил України.

Army SOS
Фінансування оборонних стратегій та засобів для української армії.

Медичні засоби
Leleka Foundation
Поточні проєкти "Лелеки" зосереджені на наданні першої допомоги, евакуації та догляді за постраждалими від війни в Україні. Вони закуповують тактичні засоби першої допомоги, медичні евакуаційні автомобілі та лікарняне обладнання.

Razom for Ukraine
Цей проєкт надає невідкладну допомогу та підтримку у разі виникнення екстремальних або непередбачуваних ситуацій в Україні. Ініціатива "Разом" доставляє засоби тактичної медицини, лікарняне приладдя, технічні засоби реагування на надзвичайні ситуації та гуманітарну допомогу.

United Help Ukraine
United Help Ukraine є благодійною неприбутковою організацією. Вони зосереджені на допомозі медикаментами, засобами індивідуального захисту, медичним та рятувальним спорядженням, допомагають українським пораненим та підвищують рівень свідомості.

The Hospitallers Battalion
Батальйон "Госпітальєри" - добровільне об'єднання парамедиків, засноване на початку бойових дій в Україні у 2014 році. Пожертви для батальйону витрачаються на медикаменти та медичне приладдя для поранених українських захисників.

Гуманітарна допомога
Національний банк України - рахунок для гуманітарних цілей
Отримані на цей рахунок кошти спрямовуватимуться Міністерством соціальної політики на:
  • задоволення продовольчих потреб та облаштування місць розміщення біженців та громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце свого проживання;
  • забезпечення їх одягом та взуттям, надання ліків та медичних препаратів;
  • забезпечення населення товарами першої необхідності,
  • надання одноразової грошової допомоги, задоволення інших першочергових потреб життєдіяльності людини.

HelpUkraine
HelpUkraine приймає гуманітарну допомогу з усього світу на складі в Польщі та доставляє її в Україну.

Operation Palyanytsya
Operation Palyanytsya надає негайну гуманітарну допомогу на місцях.

Stay Safe UA
Stay Safe UA надає екстрену допомогу громадянам, які проживають поблизу лінії фронту, допомагає евакуювати місцевих українців, які живуть на лінії фронту, а також доставляє подаровані автомобілі швидкої допомоги та позашляховики до лікарень, розташованих у східних регіонах Харківщини та Донбасу.

Фінансова допомога

Дітям
Голоси дітей
Голоси дітей надавати психологічну та психосоціальну підтримку дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій.

Журналісти
Kyiv Independent
Команда Kyiv Independent невтомно працювала над тим, щоб донести до світу достовірну, важливу інформацію про факти на місцях з самого початку війни.

Надавачі послуг з охорони психічного здоров'я
Шукачі притулку та біженці частіше страждають від поганого психічного здоров'я, ніж місцеве населення, включаючи більш високі показники депресії, ПТСР та інших тривожних розладів.

International Medical Corps
Project Hope